Terug naar Nieuws

Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe

Gepubliceerd op:

Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe

 Tintengroep heeft zich aangesloten bij het vernieuwde en hernoemde Samenzorg Netwerk. Voorheen bekend als Samen Zorg Assen, blijft het netwerk met zijn zestien partners onveranderd streven naar een optimale kwaliteit van leven voor de kwetsbare inwoners van Noord- en Midden-Drenthe.

Waarom sluiten we aan? Onze bestuurder Johan Brongers verwoordde het als volgt:

"In de beweging van zorg naar gezondheid is samenwerken onmisbaar. Sociaal werk heeft een belangrijke rol te vervullen in deze beweging. Binnen Samenzorg Netwerk hebben de bestaande partners al waardevolle stappen gezet. We verheugen ons erop om daar vanaf nu ook vanuit het sociaal werk aan bij te dragen!"

In de overgang van zorg naar gezondheid is samenwerking cruciaal. De nieuwe naam, Samenzorg Netwerk, weerspiegelt de bredere regionale focus en de netwerkstructuur die al jaren succesvol wordt toegepast. De naam ‘Samen Zorg Assen’ was beperkt tot één stad, terwijl er inzet is voor een grotere regio.

De domeinoverstijgende aanpak van Samenzorg Netwerk bestaat al jaren en is tegelijkertijd onder het Integraal Zorgakkoord een voorbeeld van wat nu nodig is. Partners kennen elkaar goed en vertrouwen elkaar, wat resulteert in een gedreven en efficiënte aanpak. Samen met de andere partners zetten we ons in om kennis en ervaringen te delen en goede voorbeelden uit te wisselen met andere regio’s.

Volg de ontwikkelingen en blijf op de hoogte via LinkedIn: @samenzorg-netwerk.

Samen in de actiestand - Yvonne Turenhout bezoekt Tintengroep

30-08-2024
 ‘Ik was echt onder de indruk van de manier waarop jullie zicht hebben op de problemen. Maar vooral op de manier waarop jullie vanuit jullie hart met passie voor het vak bezig zijn.’ Stelt Yvonne Turenhout, gedeputeerde provincie Drenthe (PvdA).
Lees meer over Samen in de actiestand - Yvonne Turenhout bezoekt Tintengroep