Terug naar Nieuws

Samen in de actiestand - Yvonne Turenhout bezoekt Tintengroep

Gepubliceerd op:

 ‘Ik was echt onder de indruk van de manier waarop jullie zicht hebben op de problemen. Maar vooral op de manier waarop jullie vanuit jullie hart met passie voor het vak bezig zijn.’ Stelt Yvonne Turenhout, gedeputeerde provincie Drenthe (PvdA).

Als gedeputeerde van de provincie Drenthe heeft Turenhout meerdere onderwerpen in haar portefeuille waarin sociaal werk een belangrijke rol speelt. Tijdens haar werkbezoek aan Tintengroep deze week ging Turenhout in gesprek met de directeuren van de sociaal werkorganisaties in Drenthe. Zij vertelden haar over de ontwikkelingen die zij zien in de gemeenten Emmen, Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn.

 

Johan Brongers, bestuurder Tintengroep; “We waarderen het zeer dat de gedeputeerde het provinciale beleid mede vorm geeft door goed op de hoogte te zijn van wat er lokaal speelt. We hebben geanimeerd met haar en haar ambtelijke ondersteuning van gedachten gewisseld over onder andere bewonersinitiatieven, de GGZ-wachtlijsten, ondermijning en de nieuwe aanpak op het gebied van jeugd en Wmo. De gedeputeerde was volledig op de hoogte van de ontwikkelingen op deze terreinen en we hebben intensief gesproken over de toekomst van Drenthe.”

 

Het belang van een sterke sociale basis is volgens Turenhout nog duidelijker geworden gedurende het gesprek: ‘Daar moeten we met elkaar nog veel meer bewust van zijn en naar mogelijkheden zoeken om in de kern de sociale basis te gaan versterken.’

 

Er zijn goede afspraken gemaakt om contact te houden en actie te ondernemen. Er is onder andere afgesproken om over de rol van sociaal werk bij ondermijning in Drenthe nog dieper in gesprek te gaan.


Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe

23-07-2024
 Tintengroep heeft zich aangesloten bij het vernieuwde en hernoemde Samenzorg Netwerk. Voorheen bekend als Samen Zorg Assen, blijft het netwerk met zijn zestien partners onveranderd streven naar een optimale kwaliteit van leven voor de kwetsbare inwoners van Noord- en Midden-Drenthe.
Lees meer over Samenwerking en vernieuwing in zorg en welzijn voor Noord- en Midden-Drenthe